понеділок, 20 березня 2023 р.


Шкільний бібліотечно-інформаційний центр

 ДО ШКІЛЬНИХ БІБЛІОТЕКАРІВ

Кілька років тому чимало шкільних бібліотекарів пройшли в Українському інституті нормативної інформації курси з підвищення кваліфікації. Особливий ентузіазм слухачів викликала пропозиція набуття бібліотекарем нового статусу – шкільного інформаційного адміністратора. Передбачалася наявність у бібліотеці нових інформаційних продуктів – автоматизованих бібліотечно-інформаційних систем «ШБІЦ-інфо» та «ШБІЦ-облік», а також здійснення інформаційного обслуговування учасників освітнього процесу
на їх основі – технологія АВІЗО. Вирішення питання загальмувалося у зв’язку з відсутністю коштів на придбання названих продуктів.
Сьогодні пропонуємо не очікувати поставки автоматизованих систем, а розпочати виконання функцій інформаційного адміністратора через доставку до шкіл електронних періодичних журналів: «Професійний розвиток педагогічних працівників» та «Освітній процес у школі». Перший із них побачить світ уже в березні нинішнього року, другий – у травні. Анотації до цих журналів можна прочитати у Видавничій програмі за посиланням http://libcenter.com/.../komplekt-dokumentiv-04022023.pdf
Цим повідомленням оголошуємо про початок експерименту «Електронні журнали». Зміст полягає в безоплатній поставці електронних журналів до шкіл й впровадженні нової технології інформаційного обслуговування педагогів. До участі запрошуються шкільні бібліотекарі або інші працівники, які виявлять бажання творчого професійного зростання, забезпечення для себе надійного робочого місця в завтрашніх перетвореннях у школі.
Стали відомі заплановані кадрові зміни в Міністерстві освіти і науки. Передбачаємо, що головним завданням нового міністра в реформуванні освіти стане її ДІДЖИТАЛІЗАЦІЯ, тобто впровадження комп’ютерних технологій в освітній процес і його забезпечення. У школах вона, безумовно, торкнеться бібліотек, як інформаційних підрозділів. Тож готуймося зарані!
Тривалість експерименту – 2 місяці (квітень-травень).. Одразу зауважимо, що участь в експерименті не потребує спеціальних знань. Достатньо мати інтернет, електронну скриньку, бажано смартфон. Уся комунікація з учасниками експерименту буде вестися електронною поштою. Проведемо вебінар-зустріч з організаторами експерименту, де будуть надані необхідні роз’яснення. За результатами учасники (інформаційні адміністратори) отримають сертифікати про підвищення кваліфікації на 30 годин.
Про своє бажання стати учасником експерименту слід повідомити нам за електронною адресою: infod@ukr.net Телефон для довідок (067) 502-24-60. Чекаємо на зустріч!
Ю. Зражевський, керівник проєкту

Немає коментарів:

Дописати коментар