четвер, 10 листопада 2016 р.

Зустріч з письменником Григорієм Гусейновим

Зустрічі з письменником, лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка, нашим земляком Григорієм Гусейновим, котрий тривалий час мешкає в Кривому Розі, – це завжди можливість долучитися до невичерпної скарбниці інформації про наш край. Скільки знає її Григорій Джамалович, мабуть не знає ніхто інший, свідченням чому є видані ним книги, зокрема десятитомник «Господні зерна». Фактично щороку він радує своїх прихильників новими творами, ось і цього разу підставою для зустрічі з учнями 9-х класів ліцею природничо-наукового навчання  стала нова книга «Одіссея Шкіпера та Чугайстра». Нова книжка лауреата Національної премії України імені Т.Г.Шевченка, відомого українського письменника Григорія Гусейнова засвідчує відому істину, що жити ізольовано від світу, охопленого безжалісною, нещадною війною, не вдається нікому.
Це драматична, з елементами фантастики, історія двох юнаків та собаки, на ім’я Чугайстер, що розгортається у степовому українському місті в часи німецької окупації.
У творчому доробку Григорія Гусейнова більше як 30 творів, він - лауреат численних літературних премій, у тому числі і найвищої - Національної премії імені Шевченка. Та, попри це, письменник зізнається: аби бути впевненим у значущості своєї праці, спілкування із читачем - річ необхідна.

«У мене вже є 4-5 художніх книжок про нове покоління, про молодь. У більшості з них я посилаюсь на свої уявлення або ж спогади, - говорить Григорій Гусейнов. - У цьому закладі  я вперше. Тому аудиторія для мене є дуже цікавою. Сподіваюсь, що молодь добре сприйме те, що я роблю».
Спілкуючись з молодими читачами, Григорій Джамалович поділився своїм баченням культурного відродження України, історіями написання окремих своїх творів, а також поділився письменницькими планами. Найбільш активні учасники дискусії отримали від Григорія Гусейнова примірники його книжки. Сюрприз підготували і для самого автора. Ним став альманах про наше місто « Жовті Води – місто нашої долі»

Немає коментарів:

Дописати коментар