середа, 3 червня 2015 р.

Конкурс підручників це безпрецедентна подія, - Полянський

Конкурс підручників для учнів 4-х і 7-х класів, який сьогодні триває в Україні, є безпрецедентною подією, оскільки досі ніхто у світі такого формату не запроваджував. Відповідну думку висловив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський в ефірі телеканалу новин "24".

За його словами, участь у голосуванні з вибору оригінал-макетів підручників взяли близько 96 % шкіл.

Павло Полянський зазначив, що особливостями цьогорічного конкурсу є повна відкритість та прозорість, ключова роль вчителя у виборі підручника та урізноманітнення конкурсних підручників завдяки появі нових авторів і видавництв.

Також він заявив, що під час впровадження нового формату виникали труднощі, зокрема – на етапі експертного оцінювання, що обов’язково буде враховано надалі. "Експерти – це окремий жанр і їх потрібно готувати, тоді ми не отримуватимемо порожніх чи емоційних експертних висновків", - наголосив Полянський.

Він повідомив, що попереду залишається ще два важливих етапи: перший – Конкурсна комісія буде звіряти електронні результати, завірені нотаріально, із паперовими підтвердженнями, що надійшли від шкіл. Другий – розподіл близько 83 млн грн на видрук підручників серед всіх учасників конкурсу.

Немає коментарів:

Дописати коментар