вівторок, 31 березня 2015 р.

Участь у конкурсі підручників братимуть усі видавництва

Колегією Міністерства освіти і науки прийнято рішення про надання на вибір вчителів усіх оригінал-макети підручників для учнів 4-х та 7-х класів, які були подані на конкурс у період з 18 грудня 2014 року до 19 січня 2015 року. У зв’язку з цим конкурс підручників триватиме до 30 квітня. Про це йдеться у зверненні Міністерства освіти і науки до вчителів, які беруть участь в конкурсному відборі підручників для 4-х і 7-х класів.

У Міністерстві освіти і науки зазначають, що метою допуску всіх оригінал-макети підручників для учнів 4-х та 7-х класів до конкурсному відборі є справедливе завершення конкурсу, збереження його головного ресурсу та цінності – довіри вчителів і громадян.

Як відомо, Конкурсна комісія з відбору оригінал-макетів підручників для учнів 4-х і 7-х класів, нехтуючи нормами Положення про конкурсний відбір оригінал-макетів підручників для учнів 4 та 7 класів, та відповідно, перевищивши свої повноваження, змінила протокол відбору підручників, результати якого були оголошені у прямому ефірі. Внаслідок таких дій декілька видавництв було позбавлено права на участь у наступному етапі конкурсу.


У Міністерстві освіти і науки такі дії членів комісії пояснюють якістю частини експертних висновків.

"На жаль, частина експертних висновків виявилися і недобросовісними, і нефаховими; їхні автори знехтували своєю репутацією. Відповідно до ключової умови конкурсу – відкритості до громадян – всі без винятку скановані експертні висновки є у вільному доступі на сайтах МОН та Репозитарію, і кожна людина може дати їм та їхнім авторам оцінку", - зазначають у Міносвіти.

"Відтак, унаслідок того, що частина експертних висновків виявилися непридатною для врахування, що, своєю чергою, призвело до ускладнення роботи Конкурсної комісії", - наголошується у заяві МОН.

"Шановні вчителі! Переконливо просимо вас, наших головних партнерів у проведенні демократичного та відкритого конкурсу, максимально відповідально поставитися до відбору нових підручників. Це має бути винятково ваша думка і винятково ваш вибір, адже саме вам і дітям, яких ви навчаєте, працювати за цими підручниками. Ви маєте добру нагоду без жодного зовнішнього тиску зробити так, щоб на учнівських партах опинилися ті підручники, які сприятимуть успішному навчанню і вихованню наших дітей. Віримо, що ви чесно і професійно виконаєте цю місію", - йдеться у зверненні Міністерства освіти і науки до вчителів країни.

Як повідомлялося раніше, на порталі репозитарія навчального контенту за вибір учителів змагаються оригінал-макети конкурсних підручників. Також на репозитарії можна стежити за перебігом відбору підручників.

Для використання сервісу вчителям необхідно відвідати сайт репозитарія, перейти на сторінку "КОНКУРС ПІДРУЧНИКІВ" та знайти всю необхідну інформацію.

Немає коментарів:

Дописати коментар