пʼятниця, 5 грудня 2014 р.

До уваги бібліотекарів, вчителів та учнів!
 Відповідно до Меморандуму  про співпрацю в галузі освіти, укладеному 29 травня 2014 р. між Міністерством освіти і науки України та Громадською спілкою «Центр освітніх комунікацій» (ЦОК), у цьому навчальному році  починає свою роботу репозитарій  цифрового навчального контенту.
28 листопада в МОіНУ за участю заступника Міністра освіти інауки Павла Полянського відбулася нарада, під час якої спільно з президентом Асоціації книговидавців і енигорозповсюджувачів України О.Афоніним, експертами, детально обговорено умови і терміни проведення нового Конкурсу підручників для 4 та 7 кл, що проходитиме на основі електронного репозитарію.
Павло Полянський наголосив, що вибір вчителя і прозорість - є головними принципами нового конкурсу. Тому кожен етап конкурсного відбору підручників, висновки експертів та конкурсної комісії будуть публічно висвітлені в ЗМІ, мережі Інтернет і, зокрема в соцмережах.
Також учасниками були погоджені основні дати проведення конкурсу(у два етапи). 
Перший етап розпочнеться 15 грудня 2014 р і завершиться наприкінці лютого 2015 р.
У цей період автори повинні надіслати рукописи своїх підручників для 4 і 7 кл, а експерти - надати свої висновки щодо кожного рукопису. Ті рукописи, що пройдуть експертизу, будуть висвітлені на репозитарії та братимуть участь у ІІ етапі конкурсу - відбір учителями.
ІІ етап триватиме з 2 до 20 березня 2015 року. Упродовж цього періоду вчителі повинні ознайомитися на електронному репозитарії з електронними версіями підручників та обрати один з них. Паралельно школи надсилатимуть копію свого замовлення підручників у паперовому вигляді з підписом керівника та печаткою. Фінальні результати по всій країні будуть оприлюднені через кілька днів після завершення конкурсу.
Участь у конкурсі братиме близько 18 000 шкіл.Кожна школа має чітко дотримуватися визначених термінів - вчасно реєструватися на репозитарії і вчасно обирати підручники.
Адже лише зробивши замовлення у визначений період, вчителі зможуть отримати нові підручники. Реєстрація шкіл для участі в конкурсі буде можливою на репозитарії вже в січні 2015 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар