середу, 21 червня 2023 р.

 

Шкільні підручники для України друкують в ЄС

Україна отримала перші підручники для НУШ з української мови, що надруковані в Європі за кошти партнерів з Європейської комісії.

Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

За його словами, до кінця червня планується отримати всі 503 тисячі підручників з української мови для 5 класу, які до 1 вересня будуть доставлені безпосередньо до шкіл.

«Цей наклад ще минулого року погодилися безоплатно надрукувати наші партнери з Європейської комісії. Нині ведемо перемовини про друк ще однієї партії підручників з інших предметів. Це суттєва допомога від наших європейських друзів. Вдячний за послідовну підтримку українських дітей та педагогів», – повідомив міністр.

Також Лісовий зазначив, що на 2023 рік у державному бюджеті на друк підручників передбачено 754,9 млн грн.

За ці кошти буде видано: 65% усіх необхідних підручників для учнів 6 класу, підручники з історії України для 5 класу, підручники шрифтом Брайля, а також підручники для шкіл з навчанням мовами національних меншин з усіх предметів для 5-6 класів.

Окрім того, частину підручників для 5 класу із математики, польської мови та природничої галузі за підтримки партнерів надрукували минулого року.

«Нині з партнерами ведемо перемовини щодо друку решти підручників для 5-6 класів. Уже маємо низку домовленостей, зокрема і з Єврокомісією. Ми розуміємо, що наявність підручників – це питання, яке турбує і педагогів, і школярів, і батьків. Тож робимо все, щоб у новому навчальному році учні 5-6 класів навчалися за новими підручниками НУШ», – зауважив міністр освіти і науки.

Немає коментарів:

Дописати коментар