понеділок, 27 серпня 2018 р.

ЗВЕРНЕННЯ ДО ШКІЛЬНИХ БІБЛІОТЕКАРІВ

Шановні бібліотекарі! На початку кожного навчального року ви з надією очікуєте новин, котрі змінять нинішнє становище підрозділу, визначать перспективи і напрями його реформування в руслі змін в освіті. Багато фахівців розраховують підвищувати свій професійній рівень задля збереження робочого місця для продовження своєї улюбленої справи.
На жаль, і цього року втішних новин з боку МОН не надходить. Не задовольняють потреби шкільних бібліотекарів також курси підвищення кваліфікації в обласних ІППО. Їх зміст навіть критиці не піддається. Так триває вже 27 років.
У ході впровадження Всеукраїнського експерименту «Шкільна електронна бібліотека «ШБІЦ-інфо» нами створено теоретичні засади, накоплено чимало практичного матеріалу, технологічний та організаційний досвід з трансформації бібліотеки в сучасний шкільний бібліотечно-інформаційний центр (ШБІЦ). Це і дозволяє нам запропонувати своє бачення перспективного розвитку бібліотеки, базуючись на досягнутому.
Така пропозиція буде реалізовуватися через КОНСУЛЬТАТИВНО-ТРЕНІНГОВИЙ ЦЕНТР, який утворено Українським інститутом нормативної інформації.
Завданням центру є: допомога бібліотекарям в перебудові роботи підрозділу; створення ШБІЦ; налагодження нової системи інформацій ного забезпечення школи на основі сучасних технологій; формування високого професійного рівня бібліотекарів – інформаційних адміністраторів.
Робота центру організовується за окремими курсами. Першим із них стане курс для шкільних бібліотекарів під назвою «Перетворення шкільної бібліотеки в шкільний бібліотечно-інформаційний центр». Він є визначальним для вирішення проблем функціонування бібліотеки в навчальному закладі, запорукою і гарантією успіху в розгортанні нової системи інформаційного забезпечення школи.
Згодом будуть організовані інші курси з проведення сучасних бібліотечних уроків, вивчення інформаційної культури, медіаосвіти, фінансової грамотності тощо. Слухачами стануть як бібліотекарі, так і педагоги, які бажають підвищити свої пізнання в новітніх напрямах факультативної і навчальної роботи.
Слухачі забезпечуватимуться методичними, інструктивними документами, пропонуватимуться електронні засоби. Після завершення курсу слухачам буде видаватися сертифікат, що слугуватиме вагомим аргументом при атестації, а затим – і сертифікації фахівців.
Підготовча та організаційна робота буде проводитися у вересні, а перші заняття пройдуть у жовтні. На початках намічається проведення одноденних курсів. Вартість проходження складає 300 грн. Місце проведення – м. Київ. На перших заняттях очікуємо на зустріч з активними бібліотекарями, які вже тривалий час працюють разом з нами з питань утворення ШБІЦ.
Отже, від сьогодні відкривається можливість стати слухачем курсу для шкільних бібліотекарів. З цією метою просимо звертатися до Консультативно-тренінгового центру (керівник Маслова Анастасія Юріївна) за телефонами:
044) 528-28-75; 528-22-16; (050) 92-92-208; (097) 257-85-37, або електронною поштою: amaslova@ifl.com.ua
Наші фахівці мають намір розгорнути на Фейсбук-сторінці «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр» активне обговорення питань, що стосуватимуться функціонування нового центру та навчання бібліотекарів. Просимо слідкувати за наступними повідомленнями.
Керівник проекту Юрій Зражевський

Немає коментарів:

Дописати коментар