четвер, 10 травня 2018 р.



Пропонуємо уважно ознайомитися зі статею 51 проекту закону, де йдеться про інформаційне забезпечення навчального закладу. Спробуйте знайти місце бібліотеки (а значить і своє особисте) в задекларованій системі. А якщо не знайдете , то висловіть своє бачення ролі і місця бібліотеки як інформаційного центру в новій українській школі.
Думки і пропозиції радимо обговорити з директором школи з метою напрацювання спільної позиції. Після чого, просимо направитипропозиції на  електронну адресу amaslova@ifl.com.ua або ж висловити їх у коментарі до цього посту.
Отримані матеріали будуть узагальнені та внесені в МОН як колективна пропозиція для включення до проекту закону. На це відводиться тиждень. Зауважимо, що сьогодні заплановане зробити ще не пізно - після прийняття закону в оприлюдненій редакції доля шкільних бібліотек стане не визначеною. Нижче подаємо текст статті 51.
Стаття 51. Ресурсне (інформаційне, науково-методичне, матеріально-технічне) забезпечення
1. Інформаційне забезпечення учасників освітнього процесу здійснюється шляхом надання доступу до публічних освітніх, наукових та інформаційних ресурсів, у тому числі до мережі Інтернет, надання електронних підручників та інших мультимедійних навчальних ресурсів у порядку, визначеному законодавством.
Центральний орган виконавчої влади у сфері освіти і науки забезпечує створення та функціонування спеціального інформаційного ресурсу в мережі Інтернет, на якому у вільному доступі в повному обсязі розміщуються безкоштовні електронні версії підручників або електронні підручники для здобуття повної загальної середньої освіти.
2. Відкриті та загальнодоступні ресурси з інформацією про діяльність закладу загальної середньої освіти формуються та оприлюднюються ним відповідно до статті 30 Закону України «Про освіту».

3. Наукове і методичне забезпечення системи загальної середньої освіти здійснюється відповідно до статті 75 Закону України «Про освіту» з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.
4. З метою забезпечення належного рівня організації освітнього процесу заклади загальної середньої освіти можуть використовувати матеріально-технічну базу міжшкільних ресурсних центрів.

Немає коментарів:

Дописати коментар