пʼятницю, 3 листопада 2017 р.

Еліна Заржицька

КРІЗЬ ВІДСТАНЬ ЛІТ...


Ім'я видатного українського письменника Валер'яна Петровича Підмогильного, мого земляка, стало широко відомим лише на початку 90-х років ХХ століття. Хоча, саме Січеслав (саме так називав письменник рідне місто) першим вітав дебют молодого початківця у 1919 році. А, спокутуючи провину забуття, першим презентував його широкій громадськості наприкінці 1989 року.
У 2011 році дніпровці першими мали змогу побачити у міському телевізійному театрі документальний фільм про видатного земляка. Директор і художній керівник телетеатру Ольга Волошина розповіла журналісту газети "Наше місто", що стрічка побудована на трьох сюжетних лініях. Перша – життя письменника, його біографія. Друга – невеликі екскурси в історію Катеринослава, а третя – аналіз творів В.Підмогильного, який зробив Микола Чабан, член НСПУ, краєзнавець, заслужений журналіст України.

Оскільки ж не маємо змоги переглянути зараз зазначений фільм, то візьму на себе сміливість ознайомити шановних читачів із деякими подробицями з біографії письменника.

Далі читайте за посиланням http://www.uamodna.com/articles/krizj-vidstanj-lit/

Немає коментарів:

Дописати коментар