пʼятниця, 9 грудня 2016 р.

Поки в душі вогонь…

« Поки в душі вогонь…» під такою назвою 7 грудня до Дня збройних сил України в НВК №6 «Перспектива» була проведена  творча зустріч з поетом – земляком. На зустріч були запрошені учні 7-10 класів, адміністрація школи і вчителі. Присутні мали нагоду спілкуватися з керівником штабу  підполковником  Жовтоводського  козацького товариства імені Івана Сірка  О.Г. Бережним.

       Бібліотекар Капля Тетяна Володимирівна  провела попередню роботу: оформила книжкову виставку «Будуй в душі свій храм»», відібрала вірші поета, склала сценарій.  Ведучі  Бока О.А., Гурецька Мирослава, Аврашова Єлізавета  познайомили присутніх з біографією поета, його творчою діяльністю.

           Дітям було цікаво спілкуватися з талановитим земляком –  українським козаком, справжнім патріотом  своєї Батьківщини, який у 2015 році був  нагороджений орденом «Єдності і волі» Всеукраїнського обєднання  Країна. Учням була представлена перша книга віршів поета , «Дівчина- калина» яку нагородили дипломом на 17-му загальнонаціональному конкурсі «Українська мова – мова єднання» у 2016 році. Другий збірник поезій під назвою « Вогонь  в душі»  є своєрідним продовженням  першої збірки, де кожен вірш автора -  це роздуми про сенс життя, про призначення людини, про людські взаємини, про мрії, надії та  віру в майбутнє .  Діти декламували багато  патріотичних віршів про Жовті Води , українських козаків та Україну. Прозвучали й  пісні на його вірші.   Поету учнями було задано багато  питань. Олександр Григорович  щиро і з задоволенням  відповідав на всі питання, а потім  прочитав вірші, які  увійдуть  до його нової  книги, та побажав всім добра, злагоди та миру! Той, хто прочитає вірші Олександра Бережного, знайде у його поезії ті найважливіші слова, які зігріють серце та душу.

Немає коментарів:

Дописати коментар