пʼятниця, 9 вересня 2016 р.

Гриневич: в області доставлено 90 % підручників для 8 класів
Є проблеми із забезпеченням підручниками 4-7 класів, зазначила з трибуни ВР міністр освіти
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявляє про доставку 90% підручників для 8-х класів в області. Про це вона сказала під час "Години запитань до уряду" у Верховній Раді.
"Вперше підручники для 8-го класу надруковані до початку навчального року в повному обсязі і розвозяться в області. Ми розвезли в області 90% цих підручників. Ще 10% - це пов'язано зі школами меншин і школами для дітей з особливими потребами. Це нам вдалося завдяки економії коштів. Нам вдалося здешевити підручники. Нема вже ніяких відкатів. Ми зекономили кошти і за це додрукували підручники для дітей шрифтом Брайля. Ми також додруковуємо хрестоматію для початкової школи з творами сучасних дитячих українських письменників. І це на підтримку початкової школи", -  зазначила вона.
Однак, за словами Гриневич, є проблеми із забезпеченням підручниками 4-7 класів.
"Минулого року 50% було надруковано за кошти держбюджету. Другу частину мають додрукувати органи місцевого самоврядування, вони отримали на це часткову субвенцію, але ця субвенція зайшла в 3 тисячі суб'єктів -органів місцевого самоврядування. І одні з них справилися чудово, і є області аутсайдери, які не зробили цього вчасно", - зауважила міністр. 

Немає коментарів:

Дописати коментар