понеділок, 9 лютого 2015 р.



Українській 

бібліотечній асоціації -20!
У лютому 2015 року виповнюється 20 років з дня заснування Української бібліотечної асоціації (УБА) – всеукраїнської громадської організації, яка сприяє розвитку бібліотечно-інформаційної сфери і забезпеченню доступу до інформації. Нині УБА представляє близько 69 тис. бібліотечних працівників з усієї країни, понад 39 тис. бібліотек.
УБА як національна бібліотечна асоціація є членом Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій та установ (ІФЛА). Вона має три секції – національні бібліотечні асоціації, публічні бібліотеки та університетські бібліотеки. Це дає можливість членам УБА репрезентувати Україну на міжнародній арені, брати участь у міжнародних проектах і бути обізнаними у світових тенденціях бібліотечної справи.
За час діяльності Асоціацією було започатковано багато ініціатив, серед них – захист інтересів бібліотек, бібліотекарів і читачів, робота з різними гілками влади, участь у законодавчій та нормотворчій діяльності, професійні видання, конференції, семінари і круглі столи, міжнародні професійні програми і партнерства, традиції відзначення кращих у професії та певних напрямах роботи, інноваційні проекти тощо.

Джерело: <a href="http://litakcent.com/2015/02/09/ukrajinskij-bibliotechnij-asociaciji-20/">ЛітАкцент</a>

Немає коментарів:

Дописати коментар